Kloosterman en duurzaamheid

Duurzaamheid zit in onze natuur. We zijn ons er van bewust dat we met ons materieel een behoorlijke CO2 footprint kunnen hebben. Veel (grote) machines met nu nog hoofdzakelijk fossiele brandstoffen. 

Ons duurzaamheids-bewustzijn is tweeledig; milieu en euro's! 

Het gedeelte euro's is ons met de paplepel ingegeven. (Zeeuwen en zunig).

We zijn zuinig op ons materieel (en op onze mensen). Dat wil zeggen, we zorgen goed voor ze. We houden niet van verspilling, en dat uit zich in efficiĆ«nt werken en zo goed mogelijk onderhoud. 

Het milieu en het doorgeven van een schone wereld aan de volgende generatie is een bewustzijn wat we misschien honderd jaar terug nog niet voor ogen hadden, maar waar we de laatste decennia wel serieus mee bezig zijn. Het sluit naadloos aan bij onze 'zuinigheid' in de positieve zin.

 

We hebben gekozen voor een certificering op de CO2-prestatieladder (ambitieniveau 3) van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO).
Daarnaast hebben wij ons aangesloten enkele (regionale) sectorinitiatieven voor waardevolle kennisuitwisseling en actieve benadering.
Onderstaande documenten geven inzicht in onze CO2 footprint en laten onze (toekomstige) maatregelen zien die wij toepassen om onze CO2 doelstellingen te realiseren.

Uiteraard staan wij open voor tips en ideeën op het gebied van duurzaamheid en CO2. We nodigen je uit om contact met ons op te nemen als je ons wilt helpen met duurzaamheid. Dit kan telefonisch 0113-341402 of via mail: leontien@kloostermanbv.com. Elk jaar wordt de beste tip/idee beloond met een presentje.

Op de site www.skao.nl kunt u Kloosterman BV ook terugvinden met onze CO2 doelen en maatregelen.

Het certificaat vindt u hier.


CO2 emissie inventarisatie 2019

CO2 emissie inventarisatie 2020

CO2 emissie inventarisatie 2021

CO2 emissie inventarisatie 2021 1e half jaar

CO2 emissie inventarisatie 2021 2e half jaar

CO2 emissie inventarisatie 2022

CO2 emissie inventarisatie 2022 1e half jaar

CO2 emissie inventarisatie 2022 2e half jaar

Emissie inventaris rapport 2022

Reductiemaatregelen

Actieve deelname initiatief

Energie Managementactieplan

Beleidsverklaring 2023